Ko bi rekao da meso buta može biti tako mekano...? A, može! Recept je jednostavan, iziskuje malo više vremena, ali rezultat je spektakularan!
Sastojci:
500 g junećeg buta
1 ljubičasti luk
500 g mladog krompira
250 ml bezalkoholnog piva
so
ulje
mješavina začina
tucana ljuta paprika
svježi peršun
Komad buta nasolite i utrljajte dobro so, pa ga popržite na ulju u tavi sa svih strana. Meso izvadite iz tave, a u nju ubacite na ploške narezan ljubičasti luk. Kad luk omekša, dodajte mladi krompir.
Začinite sve sa mješavinom začina, tucanom ljutom paprikom i svježim peršunom, pa pržite 4-5 minuta. Zatim, vratite meso, sve prelijte bezalkoholnim pivom i pustite da proključa. Nakon toga, sve prebacite u tepsiju i stavite peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.