Suho meso, ajvar, kuhana jaja, žuti sir... Na prvu, zvuči kao neka dobra meza, a ustvari je kompletan obrok objedinjen u samo jednom jelu. Jedno, ali vrijedno!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
150 g ajvara
150 g žutog sira (edamer, trapist i sl.)
150 g palente
150 g suhog mesa
5 jaja
svježi peršun
so
biber
Jaja tvrdo skuhajte u slanoj vodi, pa ih ostavite da se ohlade.
U posebnoj zdjeli pomiješajte piletinu izrezanu na manje kockice, ajvar, te kockice žutog sira. Skuhana jaja izrežite na kockice, pa ih također umiješajte u smjesu. Dodajte palentu, pa začinite sa soli, biberom i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Dobro sve izmiješajte.
Tanko narezano suho meso poredajte po dnu manje tepsije, ili kalupa, pa po njemu rasporedite dobivenu smjesu. Po vrhu rasporedite ostatak suhog mesa, pa stavite u rernu i pecite na 170 stepeni oko sat vremena.