Klasična kljukuša od krompira je, sama po sebi, jelo bez mane, ali naš kuhar je ipak odlučio napraviti sitne korekcije i napraviti nešto malo drugačije.
Sastojci:
1 kg krompira
400 g smrznutog graška
4 jaja
1 luk
3 češnja bijelog luka
1 kašičica dimljene ljute paprike
1 prašak za pecivo
20 ml ulja
biber
so
Smrznuti grašak skuhajte i ostavite da se ohladi.
Krompir narendajte i prebacite u veću zdjelu. Dodajte jaja, sitno nasjeckan bijeli luk, mljevenu dimljenu ljutu papriku, prašak za pecivo, sitnije narezan luk, te skuhani grašak. Posolite, pobiberite i dodajte ulje, pa sve dobro izmiješajte.
Smjesu rasporedite ravnomjerno po tepsiji i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.