1.10.2018. 19:28
0
"Majke su te koje iniciraju susret, a očevi se obično pridruže na trećoj sesiji"
U Sarajevu je odnedavno "zaživio" IAM program obuke roditelja po standardima Međunarodne asocijacije za masažu beba (IAIM).

Obuku u Sarajevu vodi Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka i jedini licencirani instruktor masaže za bebe u BiH.

Tokom programa roditelji uče kako da masiraju svoje bebe dok im instruktori pokazuju pokrete na lutkama.

Koncept programa se zasniva na tome da roditelji masiraju svoju djecu i tako uspostave bolju povezanost jedni sa drugima. Ovo je važno iz nekoliko razloga: blagotvorni dodir pun ljubavi, treba da bude povezan sa srećnim licem, glasom i mirisom roditelja, roditelji ovim putem uče da prepoznaju bebine signale, beba upoznaje onoga ko je masira, a roditelji i u narednim godinama mogu pružiti svojoj deci masažu i tako uticati na njihov pravilan rast i razvoj ličnosti. 

Masaža djece stari je običaj koji poznaju kulture mnogih naroda, a koji je u našem savremenom životu zanemaren.





Novinar: Lejla Trle
Kamera i montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.