15.5.2019. 12:06
2
Crtanje koje (ne)boli: Evo šta sve trebate znati o tetoviranju
Azra Fazlić - Švrakić, tattoo majstorica, govorila je za Source.ba portal o umjetnosti iscrtavanja tijela, odnosno tetoviranju.

Tetoviranje predstavlja trajno unošenje tinte različitih boja u kožu, uz pomoć posebno izrađenih igli.
Nije poznato otkad datira tetoviranje, niti gdje su prve tetovaže nastale. 

Ono što se o tetovažama zna jeste da su se kroz historiju iscrtavale iz estetskih, ritualnih, običajnih, zdravstvenih i društvenih razloga.

U prethodnim desetljećima imale su više socijalnu ulogu pa su se najčešće vezale za opasnost, ulične bande koje su se prema njima raspoznavale, kao i za poznate.

Međutim, ta slika o tetovažama se dosta promijenila i danas se mnoge rade i iz estetskih razloga.

Sa Azrom smo razgovarali o samom procesu tetoviranja, na šta se sve treba obratiti pažnju, šta se kod nas najviše traži i ko su najčešći klijenti.

Cijeli razgovor sa ovom tattoo majstoricom možete pogledati u video prilogu.




Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažr: Almir Biber 

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.