5.6.2019. 14:08
4
Prijeti li nam hercegovački "Černobil": Ljudi koji tu rade pljuju krv, nekoliko puta su bili u hitnoj. Nađen je najopasniji dio piralina koji je karcinogen, mijenja DNK, RNK, a u svijetu je zabranjen '70-ih
Mreža nevladinih organizacija iz Mostara “Naše društvo” danima upozorava građane Mostara da se u mulju nataloženom u novoizgrađenim postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda nalazi smrtonosni otrov piralen.

O ovom problemu razgovarali smo sa Marinom Bagom, predsjednikom Udruženja Futura, koji je naglasio kako su se sve institucije oglušile na informacije koje su zajedno sa mrežom Naše društvo iznijeli.

Cijeli razgovor, u kome se govori o kakvom tačno ekološkom problemu je riječ, u kojoj mjeri je ova ekološka katastrofa opasna za stanovnike Mostara kao i stanovnike okolnih mjesta, poslušajte u nastavku.



(Lejla Trle) 

BiHMostar
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.