11.10.2019. 14:21
0
Dvije KM koje mijenjaju život: Jesmo li merhametli narod i ko su aktivisti iz Pomozi.ba
Za Source.ba portal govorila je Maja Arslanagić, PR Udruženja Pomozi.ba.

Nedavno je Udruženje Pomozi.ba objavilo na svojoj službenoj Facebook stranici da su se u Sarajevu pojavile varalice koje se lažno predstavljaju i obično traže novac za neko bolesno dijete.

Maju Arslanagić, PR Udruženja pitali smo koji je najsigurniji način da znamo da će sredstva namijenjena za humanitarnu pomoć doći u njihovu organizaciju, da li njihovi aktivistni skupljaju novac po principu obilazaka stambenih i ugostiteljskih objekata?

Također, sa Majom smo razgovarali i o tome koliko smo mi kao društvo, ali i kao pojedinci osjetljivi na socijalno ugrožene skupine, na koji način možemo pomoći, kao i koje su najaktuelnije akcije koje Udruženje trenutno sprovodi.


Humanitarni bazar 

Iz Udruženja su pozvali sve da se ove subote odazovu na humanitarni "Bazar dobre volje", od 10 do 16 sati u prostorijama udruženja "Pomozi.ba" u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8.

Cilj Bazara je prikupljanje novca za projekt "Užine", u sklopu kojeg Udruženje nastoji obezbijediti školske užine što većem broju mališana iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine.

Cijene odjeće, obuće, knjiga, posuđa, igračaka i drugih zanimljivih stvari koje se mogu naći na bazaru i ovaj put će biti simbolične, počevši već od 0.50 KM. Posjetitelji će kupovinom samo jednog proizvoda obradovati najmanje jedno dijete čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti svojim mališanima užine u školi, saopćeno je iz udruženja Pomozi.ba.

Također, svi koji žele, u prostorije Udruženja mogu donijeti dobro očuvane stvari koje im više ne trebaju, a koje se mogu iskoristiti na narednim bazarima.




Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Almir Biber 





















0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.