9.12.2019. 10:21
0
Ko je poslao 150 policajaca: Bilo je rasrkvavljenih glava, djetetu su slomili ruku. Vas ubijaju zrakom, a nas vodom. Vidjet ćemo ko će duže izdržati
Prema javljanjima iz Mostara policijske snage nisu štedjeli građane koji šesti dan protestuju ispred deponije Uborak, a o svemu tome za Source.ba je govorila Amna Popovac.

Akcijom MUP-a HNK u kojoj su učestvovali pripadnici i Odjela za specijalne namjene, interventna jedinica te određeni broj službenika iz PU Čapljina i Konjic jutros je deblokirana deponija Uborak nadomak Mostara.

U akciji je učestvovalo oko 150 policajaca, koji nisu štedjeli građane koji su ih dočekali sjedeći ispred ulaza u deponiju.

Više stotina mještana su se ispriječili pred njih svojim tijelima.

Podsjećamo, deponija je blokirana sredinom prošle sedmice. Građani mjesecima upozoravaju na katastrofalnu situaciju na ovoj deponiji. Protesti i blokade zabilježeni su u ljetnim mjesecima.

O tome šta se tačno dešavalo jutros ispred deponije Uborak razgovarali smo sa jednom od aktivistica Amnom Popovac. 



(Lejla Trle) 




 

 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.