30.12.2019. 14:23
6
"Kitarović se puno puta očešala od nas. Gradonačelnik Istanbula se i meni najavio, ali imao sam cio dan obavez. Ne možete se najaviti dan ranije"
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je na novogodišnjoj konferenciji za medije kazao da bi se, ako bi u jednoj rečenici trebalo opisati godinu koja je na izmaku, moglo reći da je to bila godina zastoja, kriza i blokada.

"Na kraju 2019. se nalazimo na pozicijama koje smo trebali osigurati na samom početku godine, u januaru. Napravili smo krug, i vratili se na početak. Međutim, taj krug nismo prošli bez razloga, niti je 2019. protraćena uzalud, bez rezultata. Ovo je bila godina u kojoj je odbranjen ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine, odbranjena je vladavina zakona, odbranjeni su strateški ciljevi integrisanja BiH u Evropsku uniju i u NATO savez", ocijenio je Izetbegović.

"Dodao je da je odbranjen i bazični demokratski princip poštovanja volje birača u sklapanju postizbornih koalicija. Sve navedeno je bilo napadnuto i dovedeno u pitanje. Vratili smo se na tačku u kojoj smo bili na početku 2019, ali smo stvari i odnose ovaj put postavili na pravi način, resetovali postavke, vratili ih na ispravan kolosjek", kazao je predsjednik SDA.

Pred kraj konferencije Izetbegović je odgovarao i na pitanja novinara, a u videu možete poslušati kako je prokomentarisao odnose sa Republikom Hrvatskom, kao i kako je komentarisao nedavnu posjetu gradonačelnika Istanbula Ekrema İmamoglua.




Novinar: Lejla Trle
Kamerman i montažer: Izet Tahirbegović 

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.