26.8.2020. 15:58
4
Dvije godine od uloženih šesnaest miliona KM: Pogledajte kako danas izgleda kružni tok i pothodnik u naselju Hrasno Brdo
Prije dvije godine, tačnije 16. avgusta 2018. godine je svečano u promet pušten novoizgrađeni kružni tok i pothodnik na trasi Južne longitudinale u blizini pekare "AS" u naselju Hrasno Brdo na području Općine Novo Sarajevo u organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Grupa nezadovoljnih mještana ovog naselja tada je izviždala načelnika Nedžada Koldžu, a njihovo tadašnje nezadovoljstvo proizašlo je zbog projektnog rješenja koje im je, kako su tvrdili, onemogućilo direktno uključenje u kružni tok. 

Što se tiče kružnog toka, spojeno je pet ulica, i to: Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Put Mladih muslimana i Hrasno Brdo.

Kako je tada navedeno, ukupna vrijednost uloženih sredstava za izgradnju pomenutih saobraćajnih infrastrukturnih objekata je 8.118.026,13 eura.

Građani su nedavno opet iskazali svoje nezadovoljstvo putem društvenih mreža i medijaj, a sada su nezadovoljni lošim stanjem i održavanjem navedenog pothodnika.

Žale se na narušen interijer pothodnika, polupane prozore, pokidane kablove, liftove koji nisu u funkciji, pse lutalice, odsudnost osoblja koje osigurava navedeni prostor.

U fotogaleriji pogledajte kako danas izgleda navedeni pothodnik.




Pripremila: Lejla Trle
Fotografije: Izet Tahirbegović

 

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.