12.10.2015. 14:16
0
Napravite razdjeljak na kosi prema obliku vašeg lica
Da li ste znali da kosu treba da češljate prema obliku vašeg lica?

Četvrtasto lice 

Četvrtastom licu dobro ne stoji razdjeljak na sredini, ali zato dublji razdjeljak sa strane omekšava linije vilice. Najbolje mjesto za razdjeljak je iznad najviše tačke luka vaših obrva, a možete ga povući i dijagonalno preko glave. 

Lice u obliku srca 

Lice u obliku srca ima široku vilicu, koju vizuelno možete izdužiti uz razdjeljak na sredini. Izbjegavajte stepenasto šišanje oko lica,  kako ne bi postigli suprotan efekt. 

Okruglo lice 

Žene s okruglim licem treba da nose razdjeljak sa strane, koji im najbolje stoji. "Zavjesa kose" će okruglom licu dati formu.

(Merima Druškić)

KosaZena
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.