17.2.2016. 9:51
0
Ima 33 godine i nijednu boru: Ovo su njeni trikovi za ljepotu i zdravlje
Istraživanja su pokazala kako se već oko 25. godine u organizmu počinje smanjivati ??produkcija kolagena i elastina, koža polako gubi sposobnost vezivanja molekula vode, pa se na licu pojavljuju prvi znaci starenja.

Nakon 30. godine koža proizvodi oko 30 posto manje masnoće, postaje suha, s vidljivim borama na licu.

Ovo izgleda ne važi za Priyanku…

Indijska glumica i bivša Miss Svijeta Priyanka Chopra (33) je osim glumom, svijet osvojila svojom ljepotom.

Nakon Bollywooda, crnokosa ljepotica sada polako, ali sigurno osvaja i Hollywood! Svakim svojim pojavljivanjem iznova potvrđuje svoju nekadašnju titulu Miss svijeta, koju je osvojila 2000. godine.

U intervjuu za američki magazin Hello!, Priyanka otkriva tajne svoje lijepe kože i kose.

Kao pravilo broj jedan izdvaja redovitu hidrataciju.

“Hidratacija, hidratacija, hidratacija! Pijem puno vode, mažem lice redovno hidratantnom kremom i jogurtom. Mažem hidratantnim sredstvima ruke i tijelo te obavezno čistim lice pred spavanje, bez obzira na sve”, rekla je glumica za Hello!

Mnogi joj zavide na bujnoj i zdravoj kosi, a kao jedan od rituala kojim njeguje kosu Priyanka izdvaja masažu vlasišta toplim kokosovim uljem i domaću masku od jogurta i limuna.

“Kokosovo ulje je bogato ugljikohidratima, vitaminima i mineralima. Ono čini kosu jakom, nahranjenom i zaštićenom, pa čak i spriječava gubitak kose. Nemojmo zaboraviti terapeutske učinke dobre masaže glave! Veliko oslobađanje od stresa!”

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.