1.3.2016. 13:35
1
Jednostavni trikovi za ljepše usne
Karmin ne može da izgleda dobro na suhim usnama. Ako imate taj problem, uradite sljedeće: nanesite malo balzama i četkicom za zube blago trljajte usne oko minut vremena.

Karmin se mnogo preciznije nanosi četkicom nego direktno iz ambalaže. Zato izvadite špatulom za nokte karmin iz ambalaže, stavite u metalnu kašiku, istopite nad plamenom svijeće i prebacite u kutijicu za sočiva.

Da biste postigle da boja karmina na vašim usnama bude identična onoj u ambalaži, usne prvo namažite korektorom ili tečnim puderom koji koristite za cijelo lice, pa tek potom nanesite karmin. To je naročito dobro ako koristite takozvane "nude" karmine.

Još jedan savjet u vezi sa "nude" karminom: te boje često djeluju mrtvo, a osvježi ćete ih tako što ćete preko karmina nanijeti providni sjaj za usne.

Kada se malo umažete, kada prilikom nanošenja karmina malo omanete, to ćete obrisati tako što ćete ravnu i tanku četkicu umočiti u tečni puder ili korektor, a potom lagano preći preko karmina koji je završio van usana, piše Mondo.rs.

Ako želite da svaki vaš karmin bude suh kada ga namažete, onda na usne stavite papirnu maramicu i blago pređite četkicom koju ste umočili u puder u prahu. Pazite samo da dok to radite ne dišete na usta.

Efekat punijih usana ćete postići tako što ćete prvo nanijeti karmin u bilo kojoj boji, a potom olovkom za usne znatno svjetliju od boje karmina, premažite sredinu gornje i donje usne.

(Nedim Pobrić)

 
KarminUsne
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.