30.5.2016. 9:17
0
Kako odluku o odlasku na trening, napokon i realizirati?
Možemo reći da je u nazad nekoliko dana započela sezona kratkih hlača, lepršavih haljinica, ali i kupaćih kostima.

Međutim, jeste li i vi jedni od onih koji su pohrlili pokazati rezultate aktivnog treniranja? 
Ukoliko vjerujete da ste zakasnili kada je postizanje dobre fizičke spreme u ljetnim odjevnim kombinacija u pitanju, vjerujte da to nije slučaj. 

Zasigurno ste se nebrojeno puta tokom godine odlučili otići na trening, no, ukoliko niste zaista na isti i otišli nudimo vam 3 rješenja kako da vaše sportske planove napokon i realizirate. 

Za pozitivne životne promjene nikada nije kasno, a upravo otkrivamo kako iste možete napokon i započeti. 

1. Započnite sada
Svi ljudi prije nego što se odluče za aktivan način življenja donose odluke o načinima treniranja, odnosno o fizičkim aktivnostima koje bi voljeli izvoditi. Donose odluke o, između ostaloga, najidealnijoj lokaciji za izvedbu treninga, o vremenu u danu u kojem će trenirati, o načinu na koji će odlaziti na trening.
Ukoliko zaista želite započeti aktivno živjeti nije bitno koju ćete aktivnost prvu započeti izvoditi. 
Svaka aktivnost koja je u skladu s zdravstvenim potrebama vašeg organizma više je nego adekvatna za vaš početak aktivnog načina življenja. 
Dakle, u periodu dok razmišljate o aktivnosti koju biste voljeli izvoditi kroz dug vremenski period trebali biste izvoditi onu aktivnost koju ste u mogućnosti izvoditi u datom trenutku. 
Već sada možete započeti s izvedbom, na primjer, čučnjeva, sklekova i izdržaja, a jednako tako i s brzim hodanjem ili pak trčanjem. 

2. Budite samostalni
Ne postoji mogućnost da bilo koja druga osoba trenira kako biste vi postigli pozitivne sportske rezultate, a što znači da trenirati možete i samostalno. 
Vrlo dobro znate koliko je teško samostalno započeti aktivan način življenja i koliko vam je vremena potrebno za organizaciju istoga. 
Započeti u paru dvostruko je teže!

3. Ništa vam ne nedostaje
Za početak aktivnog načina življenja od presudne važnosti nisu sportski predmeti, obuća, ili odjeća. Jedino što vam je potrebno je dobra volja, piše index.hr.
Dakle, ne tražite izgovore koji podrazumijevaju da vam za započeti trening nedostaje neka određena stavka.
Istezati i kontrahirati sve mišićne skupine vašeg tijela možete i u krevetu, a za isto vam nije potrebna ni pidžama, pa čak ni donji veš!

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.