15.1.2017. 15:30
0
Kosa vam se više neće mastiti ako počnete koristiti šampon na pravi način
Ako ne možete zamisliti da prođe dan, a da vi ne operete kosu, donosimo vam nekoliko savjeta kako da iskoristite najbolje od šampona.

Stručnjaci savjetuju da najprije dobro natopite kosu vodom prije nego što stavite šampon na nju, jer što je kosa vlažnija, manje će vam šampona trebati, piše “Index“…

Zatim, trljajte šamponom kosu blizu korijena jer je tu najmasnija. Na kraju, kosu isperite najhladnijom vodom koju možete podnijeti, jer hladna voda zatvara kutikule vlasi i kosa postaje glađa.

Ako je vaša kosa oštećena, pobrinite se sa su među sastojcima quaternium ili cetrimonium chloride. Ili samo kupite šampone na kojima piše da su za jačanje kose, protiv pucanja ili za njeno obnavljanje.

(Index/Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.