26.3.2017. 10:15
0
Puni štetnih metala: Izbjegavajte kupovati ove brendirane kanceroge ruževe za usne
Veoma je bitno šta ćemo nanositi na kožu, jer ako i preparati koje nanosimo imaju štetne sastojke, te štetne sastojke putem kože unosimo u naš oganizam.

Zato dobro obratite pažnju koju šminku kupujete i odakle potiče. Mnogi proizvodi mogu biti kancerogeni. Najčešće su kancerogeni dezodoransi i zato pazite da kupujete one koji nemaju štetne materije ili da umjesto njih kristite sodu bikarbonu, piše “Megagiga“.

Osim toga, razni ruževi, puderi i sjenila mogu biti kancerogena i zato kupujte kozmetiku koja sadrži što manje hemije. Informišite se.

Vršila su se ispitavanja nad nekim sjenilima, ruževima, puderima, ostaloj kozmetici. Došlo se do saznanja da ovi proizvodi mogu sadržavati teške metale.

90%ovih proizvoda je sadržavalo berilij, 60%talij, 50%kadmija 20% arsen. Ovi metali su otrovni i stoga predstavljaju prijetnju zdravlju.

Evo testa koji lako možete obaviti sami čak i u prodavnici:

Stavite malo ruža na ruku
Zagrebite malo zlatnim prstenom preko namaza ruža
Ako se boja ruža promijeni, tada znajte da dotični sadrži ove opasne provodnike

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.