18.5.2017. 22:15
1
Uz pomoć ovog trika prilikom tuširanja, smršajte i zategnite kožu
Tuširanje hladnom vodom za Tatjanu Lazarevskaju iz Rusije nije bilo samo prijatno. Odrazilo se veoma pozitivno i na njen izgled. Ona se prepolovila.

– Počela sam da se tuširam hladnom vodom bez velikih očekivanja jer sam inače bila zdrava i energična. Ali, osjetila sam veliku promjenu. Dvije nedelje poslije početka tuširanja hladnom vodom shvatila sam da mi više nije potrebno osam sati sna već sedam. Osjećaj je bio kao kad sam nekada plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura vode bila devet stepeni. Po cijelom tijelu sam imala osjećaj peckanja, kao da je slaba struja prolazila kroz njega. Zato sam se i počela tuširati hladnom vodom, željela sam ponovo taj divan osjećaj – priča Tatjana, prenosi “Bebamur“.

Ona upozorava da se postepeno treba izlagati mlazu hladne vode, lagano rashlađivati vodu i sebi istovremeno objasniti prednosti hladne vode. Poslije samo nedelju dana osjećaj će biti vrlo prijatan, a naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom odlično je za cirkulaciju.

– Ujutro se tuširam hladnom vodom tri minuta, prođem tušem po cijelom tijelu dva puta. Na kraju se ne obrišem peškirom već uživam u osjećaju. Slobodno i vrištite kada vam dođe – savjetuje Tatjana i dodaje da tuširanje hladnom vodom treba ponavljati svakodnevno, najmanje tri nedelje jer je mozgu potrebno vrijeme da se navikne.

Ali neophodna su još tri mjeseca da se ta veza ukorijeni – kaže Tatjana.

Tuširanje hladnom vodom ima nekoliko prednosti. Ubrzava cirkulaciju, skida višak kilograma jer tijelo proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrijalo. Ubrzava metabolizam i jača imunitet, a kožu čini elastičnijom.

(Merima Druškić)

VodaTus
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.