10.10.2017. 11:15
0
Šminka sa modnih pista: Holivudski glamur za jesenje dane
Nešto drugačiji zadimljeni pogled, prirodni makeup ili pak interesantne tehnike nanošenja tuša za oči – sve to će se nositi se ove jeseni.

Modne revije za jesen predstavile su nekoliko ultra zavodljivih načina šminkanja u kojima i vi lako možete pronaći inspiraciju. U novoj sezoni trendovi će varirati od prirodnog, preko glamura starog Holivuda pa do potpuno otkačenog korišćenja boja. Transformišite se uz najpopularnije ovosezonske trendove, pokažite da pratite svjetske trendove i budite u centru pažnje gdje god da krenete.

NAGLAŠENE TREPAVICE I USNE

Jako naglašene trepavice biće veoma popularne – budite spremni da se odvažite na više od uobičajenih jednog ili dva sloja maskare. Dugačke i guste, ovakve trepavice će postići da vam oči izgledaju veće i nemojte se bojati da naglasite i donje trepavice. Ako sa maskarom nikako ne možete da postignete željeni izgled – posegnite za vještačkim trepavicama. Uz naglašene trepavice (ali i bez njih) ove jeseni ponovo se nose naglašene usne, ali za razliku od ljeta, popularne su tamnije nijanse ruževa koje donose dašak vintidž holivudskog glamura.



PRIRODNA LJEPOTICA

Boja kože i neutralne boje dominiraće na mejkap sceni, a što je najbolje, ovakva šminka zaista dobro stoji svima? Jer, ima li šta ljepše od naglašene prirodne ljepote? Ovaj makeup nosiće se i po danu i za večernje izlaske, za dane kada želite izgledati kao da imate puno samopouzdanja, pa se niste previše trudili. Koristite sjene boje kože, blijedoružičaste, bež i svijetlosmeđe nijanse da biste naglasili oči. A naglasak možete dati i diskretnom tankom linijom smeđe olovke ili ajlajnera za oči i sa do dva sloja smeđe ili crne maskare. Sve što vam još treba je malo rumenila u diskretnoj nijansi – i spremni ste za jesenje ludorije.



ZAVODLJIV ZADIMLJENI POGLED

Jesen i zima vrijeme su kada možete sebi da date oduška sa malo „težom“ šminkom, a pogotovo ako se radi o specijalnim događajima – zabavama ili proslavama. Specijalne prilike traže sofisticirani izgled, šminku koja stavlja jači naglasak na lice - a što je bolje od zadimljenog pogleda? Ove sezone napravite pomak od klasičnog crnog, sivog ili smeđeg i odlučite se za neke druge boje. Boja vina, smaragdnozelena, srebrna, boja bakra ili električnoplava hit su ove sezone, posebno ako se radi o metalik sjenama. Završite crnim ajlajnerom i nekoliko slojeva crne maskare. Zavodljiv i seksi, zadimljeni pogled nikada ne zakaže, zato isprobajte ovaj look i iskusite pravu snagu zavodljivosti.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.