5.11.2017. 15:30
0
Masna kosa odlazi u prošlost sa samo jednim sastojkom
Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namijenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima pa nerijetko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rješava prhuti i različitih nečistoća koje su posljedica utjecaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s mašćenjenjem vlasišta, budući da ovaj sastojak isušuje.

Sve što trebate učiniti kako biste pripremili vaš organski šampon je pomiješati pola šaljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smjesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smjesu, pomiješajte svega jednu kašiku praška za pecivo i jednu šolju vode.

Smjesu prije upotrebe dobro protresite i nanesite na tjeme tako da smjesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste nanijeli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šolje jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da bi miris sirćeta bio prejak, možete pomiješati samo kašiku sirćeta i šolju vode i time isprati svoje tjeme.

Možda ćete primijetiti kako vaša kosa ispočetka možda malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Riječ je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg tjemena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Takođe, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će vam da vaša kosa i tjeme budu zdravi.

(Merima Druškić)

Masna kosa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.