1.10.2020. 17:01
0
Projekt „100 najvećih u BiH“: dm prvi po prihodu u svojoj djelatnosti
Na 33. po redu izboru „100 najvećih u BiH“, projektu kojeg tradicionalno organizuju Poslovne novine u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo, kompaniji dm drogerie markt BiH dodijeljeno je priznanje „100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti Trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

„U vrijeme kada se svjetska ekonomija bori sa posljedicama pandemije koronavirusa,  promovisanje uspješnih kompanija koje počivaju na transparentom radu i stimulišu domaće tržište je od velikog značaja. Ovogodišnji izbor je uspio ponovo staviti privredu u fokus, a mi ćemo se, ponosni što smo ponovo prepoznati kao uspješni generatori biznisa, i dalje truditi da svojim radom unapređujemo poslovnu klimu u BiH”, izjavila je Kristina Ćosić, članica Uprave dm-a.

Ukupno, ove godine, analizirano je 34.516 kompanija iz Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta, koje su u roku predale svoje završne račune nadležnim entitetskim agencijama. Od ovog broja, 764 velikih, srednjih i malih kompanija je pronašlo mjesto na rang-listama 100 najvećih u BiH, i to po prihodu, dobiti, izvozu. Sve zajedno, rangirane kompanije, ostvarile su 30,764 milijarde KM prihoda u protekloj godini. 

 
dm
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.