13.12.2021. 22:13
0
Kako prirodno zaustaviti opadanje kose i potaknuti njen rast?
Gubljenje kose problem je s kojim se nose mnogi muškarci i žene. Donosimo niz savjeta uz koje ova borba može biti lakša i uspješnija.

Prije svega trebalo bi naći uzrok tog problema, ali postoje prirodni lijekovi kojima si možete pomoći. N1 donosi spisak stvari koje vašoj kosi mogu biti dobrodošle.


Kako prirodno potaknuti rast?

-Bitna je pravilna prehrana. Treba konzumirati namirnice bogate vitaminom A i C, željezom i omega-3 masnim kiselinama;


-Jake kemikalije u šamponu, koji koristite, mogu samo štetiti vašoj kosi. Prebacite se na prirodne varijante;


-Sok od luka, iako ne zvuči primamljivo, čini čuda kada kosu natopite njime. Trebao bi na kosi odstajati najmanje 30 minuta prije nego ga isperete;


– Fermentirana rižina voda također je dobra za kosu. Namočite rižu 15 minuta u vodu, zatim procijedite i tu vodu pustite da odstoji 48 sati. Njome zatim operite tjeme i kosu za poboljšanje rasta kose, piše Pinkvilla.


(Kenan Bešlija) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.