3.5.2023. 15:05
0
Keira Knightley odala tajnu savršenog tena “svih filmskih glumica”
FOTO: Instagram / Keira Knightley
Filmska glumica Keira Knightley odiše nekom urođenom elegancijom i osvaja odmjerenim stilom, pa je bilo zanimljivo zaviriti u njenu kozmetičku torbicu i vidjeti kojim proizvodima u 38. godini podupire svoju prirodnu ljepotu, iako neki tvrde da je povećala usne i smanjila nos. Sadržaj nesesera pokazala je za Harper’s Bazaar, sjedeći u svom domu, odjevena u svjetlucavi kućni ogrtač.

U ružičastu Chanelovu torbicu, pokazalo se, stane svašta, a između ostaloga, Keira je iz nje izvadila tajnu dobrog tena „baš svake filmske glumice”, a to je, prema njoj, Krylon Dermacolor Camoflauge Crème Palette koja prekriva „sve mrlje i crvenila”, jer ima izuzetno glatku teksturu koja se lako stapa s kožom. Postoji nekoliko varijanti palete, pa se može reći da obuhvaća sve tonove kože. 

Privatno glumica, koja je najveću popularnost stekla u filmskom serijalu „Pirati s Kariba”, nanosi malo šminke. Drži se devize „manje je više” i ne odustaje od stila koji je prihvatila u mladosti i za koji misli da odgovara njenom licu, a to su tamnije našminkane oči i neutralni tonovi na usnicama.

– Zapela sam u tome, kaže.

Za podlogu koristi Chanelov tekući puder, za malo sjaja i naglasak tu je highlighter Lise Eldridge, voli ruževe Charlotte Tilbury, a za noćni izlazak tu su olovka za oči Absolution koju razmaže po gornjim kapcima za zamućeni efekt i Anastasia Beverly Hills olovka za definiranje obrva. 

Keira, čiji je najnoviji film „Bostonski davitelj” nedavno imao premijeru na Huluu, nada se da će njene dvije kćerke, sedmogodišnja Edie i četverogodišnja Delilah kad malo odrastu šminkanje doživljavati kao zabavan način da izraze sebe.

– Za sada su u fazi u kojoj mi kradu olovke za oči. I ne znam iz kojeg razloga djeca šminkom uvijek crtaju brkove, kroz smijeh je rekla Keira.

Njen neseser skriva još poneko tajno oružje za ljepotu, a ono koje je nazvala „najdražim ikad” je Hershesons Almost Everything Cream, višenamjenska krema za kosu od koje se ne odvaja. Kožu kod kuće zaglađuje i osvježava rolerom za lice, a jako joj je važna i kvalitetna krema za njegu kože lica, u ovoj fazi to je Sisleyeva restorativna krema sa shea maslacem. Najboljim balzamom za usnice koji je u životu probala smatra La Merov balzam, rekla je i požalila se da joj je posudica gotovo prazna, navodi magazin Azra. 




(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.