21.5.2023. 11:12
0
Ulazimo u razdoblje Blizanaca: Evo šta karakterizira taj znak
Dobrodošli u razdoblje Blizanaca! Ove godine Sunce ulazi u njihov sektor ekliptike u nedjelju 21. maja u 7 sati i 10 minuta,

Šta odlikuje Blizance, znatiželjnike koji uvijek moraju biti u pokretu i okruženi ljudima?

Planeta intelekta

Element je Blizanaca zrak, a vladar Merkur, planeta komunikacije i intelekta. Simboliziraju ih dva djeteta koja se drže za ruke, što ukazuje na njihovu dvostruku narav i djetinju radoznalost. Okolina ih smatra hirovitima, budući da lako mijenjaju raspoloženja i stil komunikacije. U jednom vas trenutku mogu pogoditi izravnim komentarom na račun vaših mana, da bi vas u idućem grlili i govorili kako vas vole. Nije stvar u tome da su promijenili mišljenje, nego u istovremeno prisutnim porivima - da vam prigovore i pokažu koliko im je stalo.

Drugi aspekt na koji njihov simbol ukazuje jest zaigran duh bez obzira na godine. Imaju živahne oči i bistar pogled, a bili vitki ili krupnije građe, privlače pažnju lijepo oblikovanim rukama s dugim prstima. Osim što njima vole gestikulirati dok pripovijedaju zanimljivu priču, vrlo su spretni u obavljanju manualnih radova. Često slove kao površni jer istovremeno vole raditi više stvari, no nauče li obuzdati nestrpljivost i fokusiraju se na kvalitet, svaki će zadatak obaviti kako treba.

Sklapaju poznanstva

Blizanci su ljudi koji moraju biti u pokretu, bilo fizički, bilo intelektualno. Izuzetno su znatiželjni i vječno u potrazi za novim znanjima i iskustvima. Željni su čestih promjena, dok ih rutina ubija. Vole putovati, širiti vidike i družiti se. U pravilu teško podnose samoću i najbolje se osjećaju okruženi ljudima. Plodni su i poticajni sugovornici koji će zadiviti oštroumnim komentarima, ali i saslušati drugu stranu. Iznimno su komunikativni i lako sklapaju nova poznanstva te obično imaju vrlo širok krug znanaca.

U njihovom društvu vam neće biti dosadno, jer će uvijek naći novu temu za razgovor, predložiti novu aktivnost ili vas jednostavno nasmijati do suza svojim duhovitim opaskama. Međutim, ne pruži li im sagovornik dovoljan intelektualni poticaj, brzo će naći novog. To se može primijeniti i na njihove ljubavne odnose, jer su na glasu kao tipovi koji se ne vole vezati i koji ne mogu jamčiti vjernost.

Međutim, nađu li partnera koji ih neće gušiti ljubomornim ispadima, spremnog da se s njima upusti u otkrivanje novog, s kojim će se dobro razumjeti i moći razgovarati o svemu što im padne na um, bit će mu odani i voljni pružiti podršku kad god zatreba.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.