29.12.2016. 13:56
15
Ovo je prevarantica Andrea koja u Sarajevu uzima novac od građana i ne boji se policije
Prije deset dana pisali smo o prevarantici koja u Sarajevu prodaje dječije slikovnice, predstavlja se da radi za Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka" i na osnovu toga stiče sebi imovinsku korist.

Naime, prevarantica iz Sarajeva zove se Andrea Milić koja živi u Starom gradu, a ovim se bavi već nekoliko godina. Ona radi najčešće u Ferhadiji gdje sama ili uz još jednu ili dvije djevojke prodaje dječije slikovnice po 5 KM i predstavlja se da radi za Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka", ima njihovu akreditaciju i stiče sebi imovinsku korist.

Veliki broj Sarajlija već je upoznat sa Andreinim prevarama i ne kupuju njene slikovnice, ali obzirom da u posljednje vrijeme u našem gradu ima sve više turista, za Andreu uvijek ima posla.

Predsjednica Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" prethodno nam je rekla kako su nekoliko puta dojavljivali policiji za Andreu, ali kako se ona uvijek vraćala na istu lokaciju i ponovo varala građane. 

Kontaktirali smo MUP KS da provjerimo navode, te da li je ova osoba bila prijavljivana, pa su nam rekli:

"Obavještavamo vas da je izvršenim provjerama u nadležnim organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevo utvrđeno da u toku 2015. godine i u protekom periodu 2016. godine , od strane Udruženja građana "Srce za djecu koja boluju od raka", niti bilo kojih drugih udruženja, nije prijavljeno krivično djelo prevare, koje navodno vrši NN ženska osoba koristeći krivotvorene legitimacije", rekli su nam iz MUP-a KS.

Predsjednica Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" nam je nakon toga rekla da oni nisu nikada uspjeli saznati tačno ime i prezime prevarantice koja koristi akreditaciju njihovog udruženja koju ne znaju kako je nabavila, obzirom da nikada nije radila, niti volontirala za njihovo udruženje.

"Obzirom da nismo saznali njeno ime i prezime nikada nismo je mogli prijaviti policiji direktno. Mi smo samo mogli kada je vidi neko na ulici javiti policiji da se ista nalazi na određenoj lokaciji, da lažno koristi našu akreditaciju i vara građane, međutim, ona bi i nakon toga nastavljala istim da se bavi", kaže za Source Lejla Kamerić, predsjednica Udruženja 'Srce za djecu koja boluju od raka', te dodaje: 

"Nekoliko puta sekretarica našeg udruženja je naišla na nju i upozorila je, zvala joj policiju, međutim, ona je samo otišla na drugu stranu. Sekretarica Jasna kada joj je rekla da će je prijaviti policiji, ona rekla samo 'Slobodno me prijavite, ništa mi ne mogu'", rekla je za Source Lejla Kamerić. 

Ovo je fotografija Andree koja već godinama vara građane Sarajeva na ulici, pa ubudiće pripazite kome dajete novac.


Andrea najčešće ordinira na relaciji Bezistan - Katedrala Srca Isusova

Iz MUP-a KS su nam rekli kako postoje kazne za one koji koriste lažne podatke u svom predstavljanju.
 
"Novčanom kaznom od 500,00 do 1.500,00 će se kazniti onaj ko se lažno predstavlja u pogledu svoje službene ili društvene funkcije, odnosno položaja ili ko upotrijebi lažne lične podatke kao svoje ili ko potvrdi tuđe lažne lične podatke ili ko neovlašteno nosi službene oznake", rekao je za Source Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je dodao i da onaj ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Obzirom da je Sarajevu puno prevaranata, lopova, nasilnika, automafijaša s kojima policija mora da se obračunava, dok Andrea i slične njoj dođu na red da budu kažnjene apelujemo na građane da budu na oprezu i da razmisle kome će dati svoj novac.

Novinarka: Merima Druškić

15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.