30.3.2017. 16:31
3
"U scenama seksa smo i partner i ja bili podjednako smotani. Bilo je nezgodno, oboje smo bili stidni, a pravili smo se da sve znamo o tome"
Aida Bukva, bh. glumica prepoznatljiva po svom posebnom smislu za humor govorila je za Source portal.

Njene prve korake prati "Nadreality show" gdje ju je kao studenticu zapazio Zeniz Đozić.

"On je tada tražio mlade ljude da budu pojačanje u njegovom nadreality showu i odabrao je par kolege sa moje klase i mene kao jedinu ženu i to je bio moj prvi profesionalni zadatak. To je poslije gledao Gordan Memija i Batko pa su odlučili da me zovu u "Sex i selo" i dalje je samo išlo", rekla je za Source glumica Aida Bukva.

U seriji "Sex i selo" Aida je glumila Pipu, koja je svojim specifičnim akcentom osvajala publiku svakim pojavljivanjem na TV ekranu. 

"Tu je sve bila improvizacija i nismo imali nikakav scenario. Jedini scenario je bio u Batkovoj glavi koji bi nam rekao temu i onda bismo mi sami nabacivali provale i skečeve i kada osjetimo da smo dovoljno spremni pale se kamere. Najčešće je to odmah i upalilo, rijetko šta smo ponavljali", rekla nam je Aida. 



Aidu i danas ljudi na ulici znaju zaustaviti i nazvati je Pipom što joj u svakom slučaju godi. 

"Meni je to drago i to znači da se ljudima to dopada i da me cijene. Nisam nikada doživjela neku neprijatnost", kaže nam Aida. 

Još jedna od velikih uloga ove glumice jeste ona u filmu "Hiljadarka" gdje je Aida glumila prostitutku. 

"Do saradnje je došlo slučajno. Pozvali su me dan ranije na snimanje, nisam bila spremna. Ja sam sa čitanjem scenarija završila oko 02.00 sata u noći, a snimanje smo počeli oko 06.00 sati i imala sam tremu", kaže naša sagovornica.

Film "Hiljadarka" ima i niz golišavih scena u kojima se Aida odlično snašla. 



"I to je bilo iznenađenje koje sam doživjela i vjerovala sam da ćemo da se dogovorimo da li je to potrebno, ali ubijedili su me da je to uredu jer nije kompletna golotinja. Izašli su mi u susret jer u prostoriji gdje sam se ja skinula bili su samo kamerman i reditelj, iako sam ja znala da izvan prostorije to gleda na monitoru ostatak ekipe. Donijeta je ta odluka da se snima grudi u sceni kupanja jer potpuno je normalno, ako već ima scena gdje se kupam da se to vidi, jer se niko ne kupa u potkošulji i ja mislim da to nije ni ispalo degutantno", kaže nam Aida Bukva i dodaje: 

"U scenama seksa smo i ja i partner bili podjednako smotani. Bilo je nezgodno, oboje smo bili stidni a pravili smo se da sve znamo o tome. To je svima oko nas bilo smiješno samo je nama bilo muka zbog toga", iskrena je Aida. 

Cijeli razgovor sa Aidom Bukvom pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.