5.5.2017. 11:10
4
"Istina je, pisao sam preporuke ljudima da dobiju posao u Elektroprivredi, ali po zakonu"
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević za Source portal je rekao kako su borci, ratni vojni invalidi, ali i šehidske porodice u teškom položaju u BiH.

"Naša trajna obaveza je briga o ljudima koji su časni sinovi ove zemlje, koji su na brutalnu agresiju na ovu zemlju odgovorili time što su se stavili i odbranu svih građana, u odbranu Bosne i Hercegovine. Imamo veliki broj ljudi u godinama kada imaju određene probleme sa bolešću, pogovoto RVI koji imaju dodatne zdravstvene probleme koji idu sa svim problemima koje imamo u BiH, a najveći jeste nezaposlenost koja pogađa i demobilisane borce i RVI i porodice šehida i poginulih boraca", rekao je za Source ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević.

Vlada FBiH za boračko - invalidsku zaštitu izdvaja oko 570 miliona KM, od ukupnog budžeta oko 2 milijarde KM.

"To je jedan od najvećih procenata da jedan nivo vlasti izdvaja za boračko - invalidsku zaštitu", rekao je ministar Bukvarević.

Obzirom da su se u medijima pojavile informacije da je Salko Bukvarević umiješan u aferu nezakonitog zapošljavanja u Elektroprivredu na način da je ljudima pisao preporuke za taj posao, on nam je potvrdio da je to radio, ali da je sve bilo po zakonu.

Cijeli intervju sa ministrom Salkom Bukvarevićem pogledajte u priloženom videu.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.