23.5.2017. 9:26
1
Alen izbo svoju majku u kafiću u centru grada: Tokom hapšenja razjaren joj nastavio prijetiti
Dvadesettrogodišnji Alen s. iz Tuzle najvjerovatnije će biti smješten na Kliniku za psihijatriju UKC-a Tuzla nakon što je u ponedjeljak oko podneva, pod nerazjašnjenim okolnostima, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada nožem nanio povrede svojoj majci A.D.A. koja ima 42 godine.

Incident je zgrozio mnogobrojne prolaznike na tuzlanskomm korzu, a napadač je brzom intervencijom policije uhapšen. Tokom hapšenja razjareni Alen S. je prijetio svojoj majci i nije se mirno predao policiji koja ga je na kraju uspjela savladati.

Napad se dogodio u kafiću “Art”, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a TK i Hitna pomoć koji su povrijeđenu odvukli u Univerzitetski-klinički centar Tuzla.

Alen S. je izvijestan period proveo na Klinici na psihijatriju UKC-a Tuzla i kako se saznalo od izvora bliskog istrazi riječ je o psihički nestabilnoj osobi, piše Avaz. 

Prema riječima očevidaca, nemilom događaju prethodila je verbalna prepirka između žrtve i napadača, odnosno majke i sina koji su se nalazili u jednom od ugostiteljskih objekata.

Povrijeđena žena je nakon ukazane pomoći na UKC-u Tuzla otpuštena na kućno liječenje, a ljekari su konstantirali lakše tjelesne povrede.

"Pacijentica A.D.A. je, nakon obrade rane na Klinici za ortopediju, puštena na kućno liječenje. Povredu oštrim predmetom zadobila je u predjelu potkoljenice", rečeno je u Službi za komunikacije UKC-a Tuzla.

Uviđaj su obavili pripadnici tuzlanske policije, koji su izuzeli tragove sa lica mjesta. O porodičnoj drami obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac, koji je naredio pokretanje istrage.

Motiv ovog čina još nije poznat. Svjedoci tvrde da su u spomenutom kafiću sin i majka sjedili i pili kafu, potom su se posvađali, on joj je zaprijetio, a potom i ranio nožem. 

(Merima Druškić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.