6.6.2017. 17:18
34
Svjedok koji je vidio ko je ubio Dženana: Objavili su moje inicijale, nemoj me više kontaktirati u vezi onog
U martu 2017. godine pojavio se svjedok koji je vidio sve što se desilo u Aleji kobne noći kada je ubijen Dženan Memić. Nakon godinu dana od smrti Memića svjedok nije više mogao da šuti i odlučio je Murizu, ali i pred Sudom KS reći šta je vidio 8. februara 2016. godine.

Nakon što je ispričao sve Murizu i efendiji Asadu Foči, koji je Murizova duhovna podrška, svjedok je otišao i u Tužilaštvo KS da ispriča šta je vidio. Obzirom da svjedok nije imao povjerenja u Tužilaštvo nije im otkrivao sve detalje koje je trebao reći pred Sudom KS. Zbog zaštite svjedoka prekrili smo njegovo ime, prezime, kao i imena porodice koja se budu spominjala u razgovoru. Prepisku između Asada Foče i svjedoka pogledajte u videu.

Na dan protestne šetnje za Dženana Memića 23. maja ove godine Muriz je rekao kako zna ko je ubica i predložio da tužiteljica Dalida kaže ime, a on će prezime. Iz Tužilaštva je, nakon zahtjeva Memića da pozovu i saslušaju svjedoka, uslijedila brza reakcija. Kažu, na osnovu službene zabilješke FUP-a, a na osnovu iskaza Asada Foče Tužilaštvo je već u martu ove godine saslušalo svjedoka E. M.

Nakon što je Tužilaštvo KS objavilo inicijale svjedoka, isti je odustao od svjedočenja. 

Pepisku između svjedoka i efendije Asada Foče, kao i razgovor sa Murizom Memićem na ove okolnosti pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i mntažer: Ramiz Uzunović

34
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.