10.9.2017. 20:24
47
Progovorio Anel Sejfović: Moj brat je imao pištolj, mogao je ubiti sve stražare da je htio, a nije, jer nije ubica
Bijeg iz zatvora Amela Sejfovića glavna je vijest ovih dana i svakodnevno se vrše nova hapšenja. Svako ko je imao ikakve veze sa bijegom ovog mladića iz zatvora je uhapšen i predat nadležnim organima, ali Amel još uvijek nije pronađen.

Razlog Amelovog bijega jeste nepravda koju mu pokušavaju staviti na teret da je ubio čovjeka, a nije i nije osoba kakvom ga predstavljaju, rekao je njegov rođak, Anel Sejfović.

"Ja i Amel smo od dva brata djeca tj. amidžići, ali braća. Amel je najbolji čovjek koji postoji i kome je on prijatelj, on je sretan čovjek", rekao je za Source Anel Sejfović, prvi Amelov rođak.

"Na dan njegovog bijega iz zatvora je imao pištolj i imao je priliku da ubije i pobije sve stražare koji su se taj dan zadesili na radnom mjestu, pa što nije nikome naškodio, zašto nikoga nije ubio i nikome nije dlaka sa glave zafalila? Zato što nije ubica"
, rekao je Anel Sejfović.

Podsjećamo, Amel Sejfović se tereti da je među grupom optuženih za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo ih je teretilo za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke.

Anel Sejfović tvrdi da njegov rođak, Amel, nije ubio Kemu Bašića.

"Dokazano je većinskim dijelom da je ubijen iz blizine, a u blizini poginulog Keme Bašića bili su pripadnici agencije Securitas koji su davali svaki put na ispitivanju različitu izjavu, nikada im se ni jedna izjava nije poklopila",
rekao je Anel Sejfović i dodao da je njegov brat, kako ga zove, imao elana da pobjegne i dokaže kako nije istine ono za šta ga terete.

"Morao je da sebi pomogne. Sada ćemo sve po zakonu, ako treba prodati ćemo sve što imamo da platimo balističare iz susjednih država da dođu, da naprave rekonstrukciju da se dokaže ko je ubio Kemala Bašića i zašto su se od Securitasa od četiri uzete izjave nijedna nije poklopila", rekao je Sejfović i rekao da će se svim silama boriti da istina izađe na vidjelo. 

Amel Sejfović, prema riječima njegovog rođaka, nije osoba koja bi nekome naudila. 

"Građani nema potrebe da se njega plaše, opet ponavljam imao je priliku da uradi sve najgore, nije uradio zašto, zato što nije to čime ga predstavljaju. Poznato je svima da odavno se mom bratu stavlja na teret sve i svašta, a na kraju ispadne sve drugačije hvala Bogu", rekao je Anel.

Amel i Anel Sejfović su nasljednici Cace, Čele i ostalih žestokih momaka ovog grada prema mišljenju mnogih koji se to ne usuđuju izgovoriti. 

"Uspjeli su da nas razdvoje, ali ja ću moga brata vidjeti pa makar za dvadeset godina. Iz mog srca nikada neće otići. Ovo je država za koju su se borili naši roditelji i država za koju smo se i mi spremni boriti. Ja znam da će se moj brat vratiti ako ikada bude trebalo da se borimo za nju i neće nas otjerati iz nje jer su naši roditelji krvarili za ovu državu", rekao je Sejfović.

 
47
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.