14.9.2017. 14:33
57
Majka iz Sarajeva očajna: Zlostavljaju mi dijete dvije godine, a policajac mu je zaprijetio da će ga napiti benzinom i zapaliti
Kada odrasla ženska osoba tuče na ulici vaše dijete, kada njen suprug vašem djetetu na silu otvara usta i pljuje unutra, kada policajac vašem djetetu zaprijeti da će ga napiti benzinom i zapaliti, nemate druge opcije nego da zovete medije i potražite pomoć.

To je uradila Adaleta Morić, koja dvije godine muku muči sa komšijama koji maltretiraju njenog sina. 

Sve je počelo od dana kada Adaletin sin nije pozdravio komšinicu koju je to uvrijedilo i od tog dana dječak od 11 godina prolazio je kroz fizičke i psihičke torture. 

Gospođa koja tuče i maltretira Adaletinog sina prijavljena je policiji i Tužilaštvu KS, postupak protiv nje se vodi na Sudu KS i to je jedini razlog zašto Adaleta nije željela da otkriva njeno ime, da ne pokvari istragu, a podaci su poznati redakciji Source portala. 



Ovo su samo neke od prijava, a jedna glasi ovako:

"Odgovorna je zbog...izazivanja osjećaja fizičke ugroženosti na taj način što je prišla mldb. Morić Benjaminu, rođenom 2004. godine, te je istog uhvatila za majicu u predjelu prsa obraćajući mu se riječima 'Došlo je vrijeme da te smaknem, cigane jedan, je*em ti majku u pi*ku'".

Istog dana obratila se i dječakovoj majci kada je prolazila ispred zgrade sa riječima "Je*em ti majku, ku*vo jedna, sad si ovuda prošla, nećeš više nikada, ne možeš ti podnijeti prijava koliko ja mogu platititi" 

Adaleta živi u Vogošći, policiju je nebrojana mnogo puta zvala, da bi joj na kraju rekli 'Sjedite gospođo u kući sa svojim djetetom i vodite ga u školu kako bi bilo sigurno'. Adaleta je samohrana majka koja živi sa svojim sinom i majkom koja je onkološki pacijent, koja ima ima rak debelog crijeva sa metastazom na jetri, pa je stoga Adaleta jedina u porodici koja može raditi i zaraditi novac. Zbog posla nije u mogućnosti da svaki trenutak provodi uz dijete, a smatra da ga je dovoljno odgojila da samo zna  preći tri ulice i doći do škole, pa apeluje na cijelu državu i sve nadležne da joj pomognu i zaštite njeno dijete. 

Cijelu ispovijest Adalete Morić iz Vogošće pogledajte u priloženom videu. 

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

57
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.