2.10.2017. 17:22
28
Tukli joj dijete i prijetili da će završiti kao Denis ili Mahir: Sin mi je rekao, mama samo se vrati živa, nemoj da tebi urade ono što rade meni
Adaleta Morić iz Sarajeva je majka dječaka kojeg odrasla ženska osoba maltretira već nekoliko godina. Obzirom da nije znala kako više da zaštiti svoje dijete obratila se medijima, a slučaj je sada proslijeđen i na Sud Kantona Sarajevo.

Priču o ovoj majci koja govori kroz kakve patnje prolazi sa svojim dvanaestogodišnjm sinom mogli ste pogledati ovdje:

Majka iz Sarajeva očajna: Zlostavljaju mi dijete dvije godine, a policajac mu je zaprijetio da će ga napiti benzinom i zapaliti

Obzirom da je Adaleta veliki broj napada na njeno dijete i nju prijavljivala policiji, sada je sa tim izvještajima, nakon što je vidjela da napadi ne prestaju odlučila da tuži tu žensku osobu tridesetih godina čiji identitet još uvijek ne želi da otkrije javnosti za psihičko i fizičko maltretiranje njenog maloljetnog sina. Identitet osobe je poznat redakciji Source portala.

Ovo su samo neke od prijava, a jedna glasi ovako:

"Odgovorna je zbog...izazivanja osjećaja fizičke ugroženosti na taj način što je prišla mldb. Morić Benjaminu, rođenom 2004. godine, te je istog uhvatila za majicu u predjelu prsa obraćajući mu se riječima 'Došlo je vrijeme da te smaknem, cigane jedan, je*em ti majku u pi*ku'".

Istog dana obratila se i dječakovoj majci kada je prolazila ispred zgrade sa riječima "Je*em ti majku, ku*vo jedna, sad si ovuda prošla, nećeš više nikada, ne možeš ti podnijeti prijava koliko ja mogu platititi" 

Na današnjem ročištu Adaleta je imala jednog svjedoka, i to policajca koji je pravio izvještaje svaki put kada je ta osoba napadala njeno dijete, dok je tužena dovela nekoliko svjedoka, a od toga jedno je bio njen suprug, njena snaha i prijateljica koji su pokušavail da joj naprave alibi. 

Nakon ročišta razgovarali smo sa Adaletom o cijelom slučaju, a u videu pogledajte šta je izjavila.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

28
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.