1.4.2021. 17:25
0
"Ohrabruje igra u odbrani mladih Ahmedhodžića i Hadžikadunića, a Kolašinac je opet onaj stari"
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Grujić, prokomentarisao je za Source nastupe Zmajeva u prva dva meča kvalifikacija za Mundijal u Kataru.
Prva dva okršaja u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, gostovanje u Finskoj i susret s Francuzima na Grbavici, Zmajevi su okončali osvojivši jedan bod.

U Helsinkiju je naš tim odigrao 2:2 iako ostaje dojam da se moglo i moralo bolje, te da je na terenu nedostajalo malo više hrabrosti i borbenosti s naše strane. 

Na porazu 0:1 od svjetskih prvaka Francuza ne može se mnogo zamjerati našim igračima, reći će mnogi.

Ipak, i tu ostaje žal za jednim bodom dok kojeg se možda  i moglo doći jer Francuska nije izgledala baš šampionski u Sarajevu. Ono na čemu se najviše zamjera našem stručnom štabu jesu prekasne izmjene. Prvu smo napravili tek u 77. minuti (Stevanović). 

Bili su "zreli" gosti da prime gol u posljednjih 20-ak minuta, odbrana Francuza pokazala je nekoliko puta sve svoje slabe strane, ali igrači poput Krunića, Pjanića i Džeke (pogotovo posljednja dvojica) jednostavno nisu više imali snage. U međuvremenu svježi i agilni, ali i kvalitetni, Prevljak, Stevanović, Gojak, Menalo... sjedili su na klupi.

Bivši reprezentativac BiH Vladan Grujić, koji danas radi kao fudbalski agent, prokomentarisao je za Source sinoćnji nastup Zmajeva, kao i onaj protiv Finske.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Kolna, Sarajeva, Borca... smatra da "naš tim nije izgledao loše u prva dva meča, te da je selektor Petev, i pored svega što su mu priredili bh. navijači po dolasku u BiH, uspio da skupi snage i uradi solidno svoj posao u prvim mečevima na klupi BiH".

Poslušajte komentar Grujića na nastupe bh. tima u kvalifikacijama za Mundijal.


NOVINAR: Mirza Kadić.
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.