8.1.2016. 19:13
0
Motorola odlazi u historiju: Kompanija koja je izmislila mobilne telefone
Proizvođač mobilnih telefona i laptopa Lenovo ukinut će brend Motorola dvije godine nakon što ga je kupio, prenosi Anadolu Agency (AA).

Motoroli se pripisuje da je izmislila mobilne telefone, poslije čega je prodavala čuvenu "Motorola brick", kao i prve mobilne telefone na preklapanje.

Motorolu je od Googlea 2004. godine kupila kineska kompanija Lenovo, poslije čega je ostvarila određeni uspjeh tokom posljednje dvije godine.

Lansirala je model "Moto G", koji je vratio taj brend, i sa malim udjelom na tržištu u Velikoj Britaniji došla na šest posto.

Kompanija Lenovo je ipak sada najavila da će ukinuti ime Motorola, ali će zadržati model "Moto" koji će biti prodavan kao Lenovo.

(Anadolu Agency) 

Motorola
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.