30.3.2016. 14:33
0
Instagram nam donosi promjenu, video više neće trajati 15 sekundi?!
Nakon jučerašnje potpuno neutemeljene opće panike u vezi sa mijenjanjem algoritama na Instagramu zbog koje su naše naslovnice bile ispunjene molbama za uključivanje notifikacija, Instagram nas je počastio sa još jednom novošću.

Naime, uz prikazivanje postova prema relevantnosti, Instagram je uveo i video u trajanju od 60 sekundi, čime će dosadašnji limit od 15 sekundi postati dio prošlosti. Promjena je potkrijepljena statistikom koja kaže kako se u posljednjih šest mjeseci vrijeme provedeno u pregledavanju videa na ovoj platformi povećalo za 40 posto.

Opcija koja je dosad bila rezervirana isključivo za oglašivače, u sljedećem će periodu postati dostupna svima, čime će se vrlo vjerojatno povećati i razina kreativnosti kod mnogih koji su prigrlili mogućnost videa na Instagramu, prenosi b92.

Dodatno, korisnici iOS-a će ponovno dobiti mogućnost stvaranja videa iz raznih snimljenih klipova na mobitelu.

(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.