7.7.2016. 14:26
0
BlackBerry prekinuo proizvodnju smartphonea Classic
Kompanija BlackBerry pokušala je svojim smartphoneom Classic da probudi nostalgiju kupaca za uređajima s fizičkom tastaturom, ali je prekinula proizvodnju nakon samo 18 mjeseci.

Odluka BlackBerryja o prekidu proizvodnje je rezultat slabe potražnje, iako je dizajniran prije svega za postojeće korisnike BlackBerryja. Uređaj je mješavina starijih smartphonea Bold i Q10, čiji je zadatak bio i privlačenje novih kupaca. Dizajn odlikuje fizička tastatura, a uređaj posjeduje i dugotrajnu bateriju, međutim, to očigledno nije dovoljno za uspjeh.

Smartfon koristi i kompanijin operativni sistem BlackBerry 10 umjesto mnogo popularnijeg Googleovog operativnog sistema Android, koji je BlackBerry počeo da koristiza druge uređaje.

"Kako bismo nastavili s inovacijama i napretkom, donosimo nove vrhunske uređaje. Kao rezultat ovoga, prestajemo da proizvodimo BlackBerry Classic", saopšteno je iz kompanije, uz napomenu da će BlackBerry nastaviti da pruža podršku za svoj OS, ali i za Android.

(CDM/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.