2.8.2016. 21:20
0
Samsung predstavio Galaxy Note 7
U Londonu, New Yorku i Rio de Janeiru danas je predstavljen Samsungov najnoviji pametni telefon - Galaxy Note 7. Telefon je otporan na vodu i dolazi u tri boje, koral plavoj, titanijum srebrnoj i crnoj.

"Note 7 spaja produktivnost i zabavu u jedinstven uređaj. Sa naprednim bezbjednosnim funkcijama i unapređenim ekosistemom servisa, idealan je za korisnike koji žele da u životu postignu više. Život se sada kreće brže nego ikad, zato smo ovaj telefon izradili tako da se kreće zajedno sa korisnicima, pomažući im da ono što imaju obave lakše nego ikad, kada god žele i gdje god žele", kazao je predsjednik Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. 

Note 7 odlikuje veliki ekran od 5,7 inča, ali je kreiran tako da udobno i sigurno leži u ruci, navode u Samsungu. Ovaj model opremljen je naprednom kamerom, a sa 64 GB interne memorije nudi kapacitet za čuvanje podataka koji se može proširiti i karticama do 256 GB. Novina je "screenoff memo" funkcija omogućava korisnicima da ostvare ideje bez otključavanja ekrana, a tu je i "S pen", olovka ažuriranog dizajna sa malim vrhom pisaljke i poboljšanom osjetljivošću na pritisak.

Bezbjednost uređaja i korisnika poboljašana je time što je ovaj model, uz skeniranje otiska prsta, opremljen i novom tehnologijom za prepoznavanje dužice - izuzetno bezbjednog sistema biometrijske potvrde identiteta - koji može da se koristi za otključavanje polaznog ekrana, piše Blic. 

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.