9.9.2016. 19:32
0
Galaxy Note 7 eksplodirao i u potpunosti uništio automobil
Iako im je automobil u potpunosti izgorio, porodica Dornacher može biti sretna što niko nije poginuo u vozilu u kojem se punio Galaxy Note 7.

Nakon što je Samsung najavio globalno povlačenje Galaxy Notea 7, dio vlasnika ovih telefona na forumima je komentirao kako se ipak neće odlučiti za zamjenu svog smartphonea jer ne žele ponovno namještati postavke, a i njihovi telefoni do tada nisu imali problema sa zagrijavanjem. Problema s novim Samsungovim phabletom nije imao niti Nathan Dornacher iz St. Petersburga u SAD-u sve dok prije nekoliko dana nije ostavio telefon na punjenju u svom automobilu – Note 7 eksplodirao je, zapalio i u potpunosti uništio Jeep Grand Cherokee. Šteta je velika, a iako će osiguranje pokriti dio štete, Dornacher kaže kako je puno novca uložio u modifikaciju i poboljšanje ovog automobila koje mu osiguranje neće isplatiti. Nathan i njegova supruga tog su jutra kupili stol za dječju sobu, a dok su stol nosili iz automobila u kuću, Galaxy Note ostao je na punjenju u automobilu.

Njihova osmogodišnja kćer krenula je u automobil po mobitel kada su shvatili da jeep gori te, iako su izgubili automobil, ova porodica može biti sretna što nije bilo ljudskih žrtava. Nakon što je Fox objavio priču o zapaljenju automobila, kontaktirali su ih iz Samsunga rekavši kako trenutno ispituju incident te će napraviti što god mogu za vlasnika uništenog vozila. Podsjetili su još jednom sve vlasnike ovih telefona da ih mogu besplatno zamijeniti, no nažalost ta informacija nije došla na vrijeme do Nathana i njegove porodice, a ova je situacija još jedno upozorenje svim vlasnicima ovog Samsungovog phableta kako trebaju što prije vratiti problematične telefone. Iz Samsunga kažu kako rizik od zapaljenja postoji na samo 24 telefona od milion prodanih, no u ovoj kompaniji ne žele riskirati i povlače sve do sada prodane telefone, što će ih koštati oko milijardu dolara. Što se Nathana tiče, on je u razgovoru s novinarima Foxa rekao kako je do sada svake godine kupovao novi model Notea, što će se u budućnosti promijeniti jer je najavio kako u kući više neće koristiti Samsungove proizvode, prenosi Dnevnik.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.