21.9.2016. 21:01
0
Potpuno neočekivano: Nova Nokia od 33 eura dolazi iz Microsofta
Kompanija HMD Global proizvodit će pametne telefone i tablete pod Nokijinim imenom, nakon što su u maju sklopili dogovor s Microsoftom koji je sada predstavio novi feature telefon.

Nokia 216 najnoviji je mobitel kojeg je Microsoft predstavio u utorak i iznenadio mnoge jer se pretpostavljalo da su odustali od njihova razvoja nakon što je prije nekoliko mjeseci objavljeno da to poslovanje prodaju, a ime Nokia licenciraju.

Naime kompanija HMD planira proizvoditi pametne telefone i tablete s Nokijinim imenom, a 216 je najnoviji telefon prilično osnovnih karakteristika.  Radi se o Dual SIM telefonu s 2,4-inčnim QVGA ekranom, Series 30 operacijskim sustavom i Operom kao internetskim preglednikom. Kamere s obje strane snimaju u rezoluciji od 0,3 megapiksela, a tu su bljeskalica, FM radio te MP3 i video player. Baterija kapaciteta 1020 mAh u standby radu može izdržati do 19 dana ili do 19 sati razgovora. Cijena će joj biti oko 33 eura, prenosi 24sata. 


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.