15.10.2016. 11:05
0
Povlačenje Galaxy Note 7 će koštati pet milijardi dolara
Galaxy Note 7 će ovu kompaniju koštati oko tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala, što ukupan trošak povećava na 5,3 milijarde dolara.

Samsung je ranije ove nedjelje već smanjio planiranu dobit za 2,3 milijarde dolara, iznos koji može da ugrozi cjelokupan poslovni dobitak. U tu sumu nisu uračunati troškovi prvog povlačenja pametnog telefona Galaxy Note, navodi agencija AP.

Najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu ima dovoljno kapitala da nadoknadi šok koji je uslijedio poslije povlačenje telefona.

Menadžment procjenjuje da će generisati prihod od 4,6 milijarde dolara operativnog prihoda u trećem kvartalu ove godine.

Analitičari prognoziraju da se najveći profit može očekivati od Samsungovih kompanija koje proizvode napredne ekrane i poluprovodnike.

Rukovodstvo kompanije je najavilo da će napraviti značajne promjene u procesima osiguravanja kvaliteta.

Južnokorejska kompanija Samsung saopštila je da trajno prekida proizvodnju pametnog telefona Galaxy Note zbog bezbjednosti kupaca.

Samsung je počeo da povlači taj model pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, vjerovatno zbog problema sa litijumskom baterijom.

Kupci su mogli da zamjene telefone za nove, ali je bilo slučajeva da su se ti novi zapalili, zbog čega je Samsung saopštio da u cjelini prekida prodaju tog modela.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.