25.10.2016. 14:42
0
Kina: Vivo i Oppo popularniji od Huawei i Xiaomi smartfona
Kineski proizvođači mobilnih telefona Vivo i Oppo trenutno prednjače na kineskom tržištu mobilnih telefona.

U periodu između jula i septembra, kompanija Oppo zauzela je sam vrh liste sa 16.6 odsto udjela na kineskom tržištu, ostavljajući iza sebe Vivo sa 16.2 procenta.

Na trećem mjestu nalazi se Huawei sa 15 odsto prodatih uređaja, a slijedi Xiaomi sa 10.6 odsto, navodi kompanija Counterpoint Research. 

Poređenja radi, u trećem kvartalu 2015. godine Oppo i Vivo bilježili su prodaju od 9.9 i 8.2 odsto, dok je prodaja pametnih telefona kompanije Xiaomi iznosila 14.6 odsto ukupnog tržišta. 

Kinesko tržište mobilnih telefona najveće je na svijetu, ali takođe i jedno od najdinamičnijih, piše cnet.com.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.