8.11.2016. 14:47
0
Pogledajte kako izgleda prva Andorid Nokia!
Nakon neuspješne epizode sa Microsoftom, Nokia brend se još jednom priprema na povratak na tržište pod okriljem kineskog tehnološkog giganta Foxconna, odnosno njegove finske divizije HMD Global.

I dok se Nokijin komercijalni debi ne očekuje prije početka slJedeće godine, već mjesecima slušamo glasine o modelu Nokia D1C, navodno jednom od prvih koji će stići na tržište.

Ranije danas su na Internetu procurili i prvi renderi ovog pametnog Android telefona. 

Čini se da HMD Global planira barem tri varijante ovog telefona: crnu, bijelu i zlatnu.

Ako je vJerovati specifikacijama koje su se prošlog mJeseca pojavila na benchmark stranici AnTuTu, Nokia D1C će imati ekran rezolucije 1920x1080 piksela, dok će sistem pokretati osmo-jezgreni Snapdragon 430 procesor i tri gigabajta RAM-a.

U kombinaciji sa 32 gigabajta interne memorije, 13-megapikselnom zadnjom i 8-megapikselnom prednjom kamerom, ovo zvuči kao telefon srednje klase koji bi trebao da cilja na veliki broj potrošača. 

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.