10.11.2016. 15:33
0
Pametni telefon vas baca u depresiju
Svi znamo barem jednu osobu (ako slučajno nismo baš ta) koja se jednostavno ne može odvojiti od svog telefona. No, najnovije je istraživanje pokazalo da je to izuzetno opasno za nas, jer nas može otjerati u depresiju.
 
Istraživanje koje su proveli naučnici sa univerziteta Northwestern u Čikagu pokazalo je da najveće izglede za depresiju imaju učesnivi istraživanja koji najviše koriste telefon.

Osobe s depresijom su svoj pametni telefon koristile prosječno 68 minuta dnevno, a osobe koje nemaju depresiju samo 17 minuta dnevno.

Podaci o kretanju prikupljeni uz pomoć GPS-a u telefonima su pokazali i kako osobe s depresijom više vremena provode kod kuće te se uopšte manje kreću.

Journal of Medical Internet Research piše kako podaci s telefona omogućili otkrivanje osoba sa simptomima depresije u 87 odsto slučajeva.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.