21.3.2017. 9:45
0
Pametni telefon koji niko ne želi kupiti
Sredinom prošle godine na tržištu se pojavio Solarin, super sigurni pametni telefon izraelske kompanije Sirin Labs koja je kroz crowdfunding prikupila 72 miliona dolara za navedeni projekat, koji je sad zapao u velike probleme. Solarin, naime, košta 14.000 dolara, plus PDV.

Mobiteli tako visoke cijene nisu rijetka pojava, ali zauzvrat obično donose kućište okićeno zlatom, platinom ili dijamantima. Solarin s druge strane nudi sigurnost bez presedana, jer ga po želji možete prebaciti u sigurni način rada i tako omogućiti samo odlazne pozive i šifrirane tekstualne poruke, piše “Index“…
 
Već po premijeri dočekale su ga kritike: operativni sistem mu je bio Android 5.1 Lollipop i to u vrijeme kad je sljedeća generacija Googleovog operativnog sistema već dobrano zagazila na tržište. Niti čipset nije bio pojam svježine, jer se radilo o godinu dana starom Qualcommovu Snapdragonu 810. Kamera, iako rezolucije 23 megapiksela, pokazala se sporom i rezultovala je mutnim fotografijama.

Kako javlja “Android Authority”, Sirin Labs trenutno se nalazi u velikim problemima. U sklopu restrukturisanja kompanije broj zaposlenih srezan je za trećinu, a trenutno rade na osmišljavanju nove proizvodne linije.

Prema riječima Moshea Hogega, osnivača i vlasnika Sirin Labsa, njihov je pametni telefon do sada zaradio oko 10 miliona dolara. To znači da se od pojave na tržištu do danas prodalo tek 750 komada. Svaki proizvod generiše vlastitu potražnju, pa čak i ovakav hardverski manjkav, ali u sigurnosnom smislu izuzetno atraktivan uređaj.

(Merima Druškić)

Mobitel
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.