24.5.2017. 9:13
0
Apple otvoreno nudi novac onima koji odustanu od Androida
Apple je izazvao Google na dvoboj pokrenuvši veliku kampanju kojom potencijalne korisnike direktno poziva da odbace Android telefone.
Tehnološki gigant je kampanju provokativno nazvao "prelaskom sa Androida" (Switch from Android) na svom siteu i objavio pet videa na YouTube-u, prenosi Avaz.

Apple u novoj kampanji obećava da je "život lakši uz iPhone".

"Za razliku od mnogih drugih telefona, važni podaci na vašem iPhoneu su pod enkripcijom i zaštićeni vašom šifrom", tvrdi Apple.

Kompanija nudi i do 250 dolara onim korisnicima koji svoj stari Android zamjene Appleovom perjanicom, ali primjera radi Samsung Galaxy S6 može vam donijeti samo 150 dolara.

Više od 81 posto svjetskih telefona koristi Googleov softver, u poređenju sa 18 posto koliko drži Apple. Samsung je bio najpopularniji proizvođač tokom prošle godine i čak 20 posto svih prodatih telefona u 2016. poteklo je iz ove kompanije. Apple je zauzeo 14 posto tog tržišta - javlja B92.

(Alen Avdić) 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.