16.11.2017. 15:23
0
Facebook i Messenger od sada imaju zajedničke Storyje
Facebook je obustavio Messenger Day funkciju na svojoj Messenger aplikaciji za četovanje, i sada će umjesto dva odvojena storija unutar Messenger i glavne Facebook aplikacije sada koristiti isti story na obje aplikacije.

To znači da će story sadržaj unutar Facebook aplikaciji biti isti onaj koji možemo vidjeti i unutar Messenger aplikacije.

U slučaju da se uploaduje sadržaj preko jedne aplikacije, on će takođe biti vidljiv i preko druge aplikacije, takođe ako se sadržaj pregleda preko jedne aplikacije, biće markiran kao viđen unutar druge aplikacije takođe.

Ova funkcije će daleko smanjiti konfuziju korisnika koji su morali da uploaduju dva puta sadržaj, kako bi bio vidljiv putem obje aplikacije.

Takođe je napomenuto da Facebook trenutno radi na funkciji koja će omogućavati da se storiji sa Instagrama objavljuju na Facebooku i obrnuto.

Treba napomenuti da Facebook ima Stories funkciju unutar svih svojih socijalnih aplikacija, Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp, tako da ovakvo odjedinjavanje ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.