30.12.2017. 22:30
0
Apple se izvinio klijentima i snizio cijenu baterija
Kako bi umirili bijes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici Applea su se izvinili i odlučili da smanje cijenu baterija za starije iPhone.
“Čuli smo mišljenja naših mušterija o načinu na koji smo rješavali problem funkcionisanja iPhonea sa starim baterijama. Znamo da se neki od vas osjećaju kao da smo vas iznevjerili. Izvinjavamo se”, istakli su iz Applea

Odluka Applea da pojeftini baterije značiće smanjenje cijene baterijskih zamijena (za sve verzije iPhonea i iPhonea7) sa 79 na 29 dolara, kao i softverska poboljšanja za stanje baterija, koja će biti objavljena početkom sljedeće godine.

Saopštenje američke kompanije dolazi nekoliko dana nakon priznanja da su namjerno softverski usporavani stariji modeli iPhonea zbog slabljenja baterija.

Pošto ne postoji način sprečavanja slabljenja baterija uslijed protoka vremena i korišćenja, sve verzije (do i uključujući) operativnog sistema iOS 10.2 usporavale su telefone kako bi mogli što duže da izdrže, ali i da se ne be oštetile hardverske komponente.

Ono što je posebno nerviralo korisnike jeste što su se njihovi uređaji ponekad i neočekivano gasili.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.