27.2.2018. 15:22
0
Kamera ovog smartphona sama “iskače” da napravi selfie
Kineska kompanija Vivo iz Šenžena, podigla je svoj ulog kada je njen dolazeći model pamtnog telefona – Apex u pitanju.
Za to su zadužene tri nove mogućnosti koje će telefon imati, najavljene ovih dana.

1. Selfie kamera

Veliki ekran dijagonale 6 inča uokviruje izrazito tanak okvira oko njega, toliko tanak da ne ostavlja mjesto za prednju kameru. Zbog toga je selfie kamera od osam megapiksela sakrivena sa gornje strane kućišta telefona. Potrebno joj je samo 0,8 sekundi da se “pojavi” i bude spremna na slikanje.

2. Skener otiska prsta

Vivo je na svom budućem modelu proširio površinu koju pokriva skener otiska prsta, koja se sada prostire na skoro cijeloj površini donje polovine ekrana (umjesto samo jednog malog kružića).

Tako će sada biti moguće simultano skenirati otiske dva prsta istvremeno, zbog dodatne bezbjednosti. Veća površina omogućava i skeniranje pod nekim uglom, umjesto preciznog pritiska na centar kruga.

3. Vibracija

Treća uobičajna karakteristika Viva Apex nazvana je “SoundCasting”. OLED paneli koji se ugrađuju u telefon vibriraju porizvodeći zvuk za zvono telefona, video snimke i igrice.

(Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.