16.3.2018. 13:17
0
Huawei P Smart: Telefon za mlade, pristupačna cijena i sjajne karakteristike
P Smart, najnoviji je telefon kompanije Huawei, koji je namijenjen prevashodno mlađoj publici i onima sa ne tako dubokim džepovima.

Riječ je o interesantnom proizvodu koji kombinuje kvalitete koje Huawei nudi sa relativno pristupačnom cijenom. Kako će tržište reagovati? Neka praksa je pokazala da domaći korisnici izuzetno puno cijene klasu koja se kreće od nekih 250 do 350 eura, gdje bi i P Smart trebao da upadne. Stoga, vjerujemo da će izazvati veliko interesovanje.

Odmah po vađenju iz kutije nam postaje jasno zbog čega je za Huawei ovo važan telefon i po čemu se razlikuje od ostalih modela u gami. To je, naime, jedini ne-Mate telefon koji stiže sa 18:9 ekranom, veoma popularnim i traženim, posebno usled bolje ergonomije i udobnijeg držanja u ruci. Stoga nam se odmah jasno nameće poređenje – ovo je smanjeni Mate 10 Lite. U teoriji, ali i u praksi, to zaista jeste tako, budući da je dijagonala novog modela 5,65 inča (naspram 5,93 inča za Mate 10 Lite), ali i da ih karakteriše gotovo identičan hardver.

Huawei P Smart ima tri senzora. Po tom pitanju je više nalik na Honor 7X nego na Mate 10 Lite, koji ima čak četiri kamere, po dvije napred i pozadi. Koristi se istovjetan sistem kao na Honor 7X modelu, samo sa tom razlikom što je veći senzor glavne kamere nešto slabiji.

Drugim riječima, Huawei P Smart ima dva senzora pozadi, RGB senzor od 13 megapiksela i monohromatski senzor od 2 megapiksela, te prednju kameru od 8 megapiksela. Stoga, očekujemo slične rezultate prednje kamere kao kod Honor 7X, i nešto slabije kada je glavna kamera u pitanju, piše benchmark.rs.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.