7.6.2019. 22:33
0
Prekidi saradnje: Na "Huawei" uređajima više neće biti ni Facebook aplikacija
Na novim uređajima kineske kompanije "Huawei" Facebookove aplikacije se više neće predinstalirati, saopćila je ta američka društvena mreža, nakon američkih sankcija uvedenih radi nacionalne sigurnosti usred trgovinskog sukoba Pekinga i Vašingtona,

Ipak, sadašnji vlasnici "Huaweijevih" pametnih telefona koji imaju te aplikacije (Facebook, WhatsApp, Instagram, Messenger) moći će se njima i dalje koristiti i ažurirati ih prenose agencije.

Facebook napominje da "upravo proučava" službene dokumente američkih vlasti i "donosi mjere kako bi se uskladio s njima", rekao je portparol, piše Avaz. 

Grupacija je zasad prekinula isporuku tehnologija koje "Huaweiju" omogućuju da predinstalira te aplikacije.

Američka administracija je zabranila razmjenu tehnologija između kineskih i američkih kompanija, što uzrokuje domino efekt na čitav tehnološki sektor. 



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.