30.1.2020. 22:41
0
Kako da provjerite je li vas neko blokirao na WhatsAppu
Vrijeme društvenih mreža i komunikacije putem njih.

WhatsApp je samo jedna od aplikacija koje se koriste za dopisivanje, razgovaranje ili “gledanje” preko kamere.

Ako sumnjate da vas je neka osoba blokirala, prvo što bi trebalo da uradite jeste da provjerite kada je osoba posljednji put viđena na WhatsAppu (last seen). Ako to ne možete da vidite, moguće je da ste blokirani.

Međutim, ovo važi samo za one osobe za koje znate da nemaju običaj da isključuju tu opciju. U suprotnom, moguće da je osoba jednostavno isključila “last seen” pa nije do vas, već niko ne može da vidi kada je posljednji put bila aktivna.

Sljedeće što možete da provjerite jeste profilna slika osobe sa kojom želite da se dopisujete. Ako je osoba već neko vrijeme nije promijenila, a do sada je često mijenjala, moguće je da ste blokirani i da vidite samo poslednju fotku koju je osoba objavila prije nego što ste završili “na bloku”.

Sljedeći način provjere je malo direktniji. Pokušajte da pozovete osobu za koju mislite da vas je blokirala. Ako ste blokirani, poziv preko aplikacije nećete moći da uspostavite.

Na kraju vam još preostaje da pokušate da ubacite osobu u neku grupu. Ako dobijete obavještenje da je to nemoguće, žao nam je – gotovo sigurno ste blokirani, prenosi noob.ba


(Amila Alijagić)

WhatsApp
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.